maanantai 12. lokakuuta 2015

Lomalla

Olimme tänä syksynä "perinteisen" syyslomaviikkon Kreetalla Plataniaksessa. Itse olen käynyt kerran aikaisemmin Kreetalla 20 vuotta sitten, mutta Armastukselle tämä oli ensimmäinen kerta.
Kuvia tuli otettua taas runsaanlaisesti. Tässä ensimmäisessä postauksessa on kuvia Plataniaksen kylästä ja hotelliltamme. Säät vaihtelivat aurinkoisesta +30 sateiseen +19. Pari viimeistä päivää tuuli todella kovaan eikä mereen ollut menemistä. 

Hotellin sisäänkäynti iltavalaistuksessa
 
Kuva terassiltamme merelle päin
Sataa, sataa ropisee 
Terassimme edessä oli hotellin yrttitarha, josta kokki kävi pomimassa tuoreet yrtit
Lisäksi kokki sai tuoreet tomaatit, paprikat, chilit ja munakoisot hotellin puutarhasta
Oli hepokatti korrella illalla

Huomenta, vieläkös niitä makkaroita olisi tarjolla?
Siestatime









Seuraavat kuvat on otettu yläkylästä, josta oli upeat näköalat rannalla ja alakylään. Yläkylässä oli myös Palataniaksen hautausmaa, mutta koska ohjeen mukaan ei ole oikein soveliasta kuvata haustausmaalla, niin sieltä ei nyt ole kuvia, mutta hautapaadet olivat todella hienoja ja todella erilaisia kuin Suomessa.




















Hiljainen on kylätie aikaisin aamusta
Tässä siis ensimmäisiä kuvia reissusta. Lisää on tulossa Plataniaksesta, Haniasta sekä autoreissuilta Länsi- ja Keski-Kreetalta.

Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille.

8 kommenttia:

  1. Upeita kuvia on tullut muutamia vuosia sitten käytyä muistoja tuli kiitos. Hyviä syyspäiviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva :) Aurinkoisia syyspäiviä sinullekin!

      Poista
  2. Ihana taas saada katsella näitä erilaisia maisemia. Varmasti on päässyt lomatunnelmiin ja rentoutumaan, näyttää niin kauniilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kaunista ja loma oli oikein onnistunut :)

      Poista
  3. Olipa kivoja kuvia! Ja Kreeta on ihana, vaikka on minullakin vierähtänyt muutama vuosi, kun olen siellä viimeksi käynyt.

    Mekin autoilimme ukkelin kanssa aika paljon Kreetalla. Muistan, että ensimmäinen päivä oli aika painajaismainen, kun otimme auton heti lentokentältä ja pyörimme Hanian kaupungissa tuntitolkulla, kun emme meinanneet löytää hotellia millään. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Kreeta oli kiva paikka. Meillä oli auto vain kaksi päivää ja saimme sen hotellilta, johon sen myös palautimme. Liikenne Haniassa oli sellainen, että hyvä kun olimme bussilla siellä emmekä autolla :).

      Poista
  4. Ihania kuvia. En ole Kreetalla koskaan käynyt. Kreetalla sanotaan olevan maailman terveimmät ihmiset. Se tuli mieleeni, kun kerroit miten kokki haki aineksia hotellin omasta puutarhasta. Oli varmaan herkulliset ruuat. Kiitos kivasta kierroksesta. Tulen käymään toisellekin kierrokselle.
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Kreetalla käytetään paljon oman maan kasviksia ja vihanneksia. Kävimme syömässä yhdessä ravintolassa, jossa kokki kertoi, että he ostavat kaiken mahdollisen suoraan tuottajilta. Ja yhdessä kylässä näimme auton, josta myötiin perunoita, ilmeisesti suoraan tuottajalta. Kreetalla kannattaa kyllä käydä.

      Poista